Zoeken op de website

Kinderfeestje 29-6-2024

Kinderfeestje 29-6-2024 Vandaag mocht ik naar Berlikum. Ooit heel lang geleden heb ik daar…

Kinderfeestje 29-6-2024

Vandaag mocht ik naar Berlikum. Ooit heel lang geleden heb ik daar gewoond. Maar in deze hoek was ik nog nooit geweest. De avond ervoor had ik heel fanatiek aardbeien lopen plukken voor de milkshake. Kom ik daar ben ik bij de aardbeienteler 🙂

Ook deze jarige had gekozen voor het regenboogthema.
Deze keer maakten we de regenboogchocoladechipcookies (mooi woord voor scrabble) regenboog popcorn en een milkshake. Heel heel officieel zit die niet in dat thema maar ik ben niet zo moeilijk. Als jij graag en milkshake maakt in plaats van de smoothie dan doen we dat toch lekker!

We begonnen met de cookies. Alle ingredienten in de kom en kneden maar. Dat is nog best een beetje lastig. En het was maar goed dat we buiten stonden want er werd wel af en toe een beetje gemorst met de bloem… Uiteindelijk de MenM erbij voor een regenboogeffect. Mooi om te zien hoe iedereen daar een eigen techniek voor heeft en dan in de oven.
Ondertussen ruim ik de boel weer even op en de kinderen mogen dan de cadeautjes even uitdelen, en wat drinken niet onbelangrijk want het was heerlijk weer. Zet ik ook de popcorn klaar. En kunnen we daarmee aan de slag.
Deze ging deze keer razendsnel, gelukkig zijn ondertussen de cookies ook klaar. En kan er vast geproefd worden. Een beetje teleurgesteld want ze mogen niet alles opeten. Maar ik wil geen misselijke kinderen naar huis sturen.
Zoals mijn moeder vroeger altijd zei: het is een feestje geen vreetfestijn 🙂

En als extraatje mocht ik uitleggen hoe het kan dat het ene koekje veel platter is dan het andere. En hoe het kan dat koekjes soms uitlopen in de oven.
Stukje scheikunde (of natuurkunde ik weet dat nooit)
De ene was wat platter dan de andere omdat de boter niet helemaal 100% eerlijk verdeelt was. Ik weeg altijd alles van te voren af maar soms lukt het kneden net niet helemaal of pakt de bloem net wat minder goed. Ik heb dus altijd een beetje extra boter zodat we een klein beetje erbij kunnen doen. Als de koekjes dan uit te oven komen kun je precies zien in welke koekjes wat meer boter zat. Want hoe meer boter hoe meer de koekjes uitlopen..

En dan als laatste de milkshake, fruit uitkiezen, melk erbij, ijs erbij en dan naar de keuken om te mixen. Dat ijs was nog een hele uitdaging want het smolt harder dan ik het kon mixen.

Uiteraard kreeg ook deze groep met kinderen aan het einde van het feestje een goodybag met de recepten, een kookdiploma en het lekkers mee naar huis.

 

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief