Zoeken op de website

Kerriesoep met soepstengelslangen

Heerlijke kerriesoep met soepstengen slangen

Ingrediënten

  • 1 verspakket prei kerriesoep
  • 1 liter water
  • 1 eetlepel olie/boter

Kerriesoep met soepstengel slangen

Dit lekkere recept maakte ik naar aanleiding van een foto die Jan Fetze  zag. Mem dat wil ik vanavond eten! Ja baas, u vraagt wij draaien!

Ik gebruikte een verspakket omdat ik dat super makkelijk vind. Hier zitten alle benodigde ingrediënten in, je hebt 1,5 liter soep en je houdt geen ingrediënten over. Het recept voor de slangen vind je hier: Soepstengelslangen.

  1. Doe wat boter/olie in de pan
  2. Snijd de ui door de helft.
  3. Pel de ui
  4. Snij de ui grof. Je hoeft niet super fijn te snijden want je pureert de soep toch! Dit is dus een mooi klusje voor jonge kinderen om te oefenen met snijden!
  5. Doe de ui in de pan
  6. Pel de knoflook
  7. Snij de knoflook fijn.
  8. Doe bij de ui en roer even door.
  9. Snij de prei in ringen
  10. Doe bij de ui en knoflook
  11. Roer even door
  12. Schil de pastinaak
  13. Snij in stukjes
  14. Doe bij de ui, knoflook en prei
  15. Roer even kort door
  16. Schil de aardappel
  17. Snij de aardappel in blokjes
  18. Doe bij de ui, knoflook, prei en pastinaak.
  19. Roer en laat heel kort even bakken.
  20. Doe de kruiden, kookroom en water erbij.
  21. Voeg 2 bouillonblokjes toe.
  22. Laat minimaal 15 minuten pruttelen. (hij heeft bij mijbijna een uur opgestaan!)
  23. Pureer de soep.
  24. Schil een appel.
  25. Snij de appel in kleine blokjes/reepjes
  26. Voeg de appel toe en kook kort mee.
  27. Schenk de soep in en serveer met soepstengel slangen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief