Ingrediënten
- 1 verspakket prei kerriesoep
- 1 liter water
- 1 eetlepel olie/boter
Kerriesoep met soepstengel slangen
Dit lekkere recept maakte ik naar aanleiding van een foto die Jan Fetze zag. Mem dat wil ik vanavond eten! Ja baas, u vraagt wij draaien!
Ik gebruikte een verspakket omdat ik dat super makkelijk vind. Hier zitten alle benodigde ingrediënten in, je hebt 1,5 liter soep en je houdt geen ingrediënten over. Het recept voor de slangen vind je hier: Soepstengelslangen.
- Doe wat boter/olie in de pan
- Snijd de ui door de helft.
- Pel de ui
- Snij de ui grof. Je hoeft niet super fijn te snijden want je pureert de soep toch! Dit is dus een mooi klusje voor jonge kinderen om te oefenen met snijden!
- Doe de ui in de pan
- Pel de knoflook
- Snij de knoflook fijn.
- Doe bij de ui en roer even door.
- Snij de prei in ringen
- Doe bij de ui en knoflook
- Roer even door
- Schil de pastinaak
- Snij in stukjes
- Doe bij de ui, knoflook en prei
- Roer even kort door
- Schil de aardappel
- Snij de aardappel in blokjes
- Doe bij de ui, knoflook, prei en pastinaak.
- Roer en laat heel kort even bakken.
- Doe de kruiden, kookroom en water erbij.
- Voeg 2 bouillonblokjes toe.
- Laat minimaal 15 minuten pruttelen. (hij heeft bij mijbijna een uur opgestaan!)
- Pureer de soep.
- Schil een appel.
- Snij de appel in kleine blokjes/reepjes
- Voeg de appel toe en kook kort mee.
- Schenk de soep in en serveer met soepstengel slangen.