Zoeken op de website

kookchallenge 2023 Cheesecake

Dit recept is voor ongeveer 8 personen

Ingrediënten

  • koekjes 1 p.p± 8 koekjes
  • 200 ml slagroom
  • 200 gram mascarpone
  • 50 gram boter
  • 100 gram fruit naar smaak
  • kleine glaasjes 1.p.p

Cheesecake

Deze week gaan we naar: Griekenland.
We gaan heel ver terug in de tijd want de cheesecake is al heel erg oud. Al duizenden jaren geleden kregen de olympische sporters cheesecake geserveerd. Want dat was voedzaam en energierijk.
Wij maken deze week een iets andere “no-bake” versie.
Je kunt 1 grote maken voor de hele familie. Of je kunt net als ik kleintjes maken zodat iedereen zijn eigen smaakje kan maken. Deze is ook nog eens sneller klaar dus je kunt meteen na het maken aan tafel.
Voordat je begint met koken:
– Was je je handen!
– Zet je al je keukengerei klaar.
– Zet je al je ingrediënten (afgewogen) klaar.
– Draag je kleren die een beetje vies mogen worden (of draag een schort)
Tijdens het koken: 
– Zorg dat er niet teveel afleiding is.
– Kijk altijd naar wat je doet.
– Je hebt 2 handen gebruik ze ook beide!
Nog een tip:
Kijk eerst de hele video dan weet je een beetje de stappen.
Dan kun je daarna als je het even niet meer weet hoe ik die stap deed dat stukje nog een keer kijken. Kijk niet naar de video als je aan het snijden bent. Dan focus je op je handen!

Het recept:

Hoe maak je cheesecake:

1. Verkruimel de koekjes zo fijn mogelijk.
2. Meng de boter en de koekjes door elkaar.
3. Schep in elk glaasje een bodempje van koek.
4. Zet dit even aan de kant.
5. Was het fruit
6. Snij het fruit in kleine stukjes.
7. Doe het fruit in een bakje, zet even aan de kant.
8. Klop de slagroom op.
9. Je weet dat de slagroom klaar is als je ribbels krijgt in je slagroom die “blijven staan”.
10. Meng de Mascarpone door je slagroom. (met een spatel/lepel)
11. Meng een deel van je fruit door je slagroom/mascarpone mengsel.
12. Proef je slagroom/mascarpone mengsel.
13. Doe er eventueel wat suiker in en meng.
14. Proef opnieuw.
15. Herhaal tot hij goed is.
16. Schep het cheesecakemengsel in je glaasje.
17. Versier met fruit.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief