Zoeken op de website

kookchallenge 2023 Deense krakeling

Vanaf Frankrijk rijden we zo hops naar Denemarken. Wist je dat ik ooit naar…

Ingrediënten

  • 1 pakje croissantdeeg
  • 1 pakje pudding
  • 500 ml melk
  • verschillende soorten fruit
  • 1 ei

Vanaf Frankrijk rijden we zo hops naar Denemarken. Wist je dat ik ooit naar Denemarken ben gefietst?

Op de tandem. Een deel van onze groep was namelijk blind. Vandaar de tandem.

Eigenlijk is het best wel gek. Deze broodjes heten Deense krakelingen. Maar eigenlijk kun je nergens vinden of ze ook echt uit Denemarken komen. De krakeling wel maar deze versie met fruit en pudding. Er is ook informatie dat ze uit zuid-Duitsland komen. Dat is toch een andere kant op.

Maar omdat het nu eenmaal Deense krakelingen heten gaan we lekker virtueel naar Denemarken.

Voordat je begint met koken:

– Was je je handen!

– Zet je al je keukengerei klaar.

– Zet je al je ingrediënten (afgewogen) klaar.

– Draag je kleren die een beetje vies mogen worden (of draag een schort)

Tijdens het koken:

– Zorg dat er niet teveel afleiding is.

– Kijk altijd naar wat je doet.

– Je hebt 2 handen gebruik ze ook beide!

Nog een tip:

Kijk eerst de hele video dan weet je een beetje de stappen.

Dan kun je daarna als je het even niet meer weet hoe ik die stap deed dat stukje nog een keer kijken. Kijk niet naar de video als je aan het snijden bent. Dan focus je op je handen!

Hoe maak je deze Deense krakelingen:

1. Klop de pudding op volgens de aanwijzingen op de verpaking.
2. Maak het pakje croissantdeeg open.
3. Rol het deeg uit op het aanrecht.
4. Knijp de naden bij elkaar. Dat je 1 lap deeg krijgt.
5. Snijd 1 keer door de helft op de korte kant van het croissantdeeg.
6. Snijd daarna 4 stroken van beide lange kanten.
6. Neem 1 strook en draai deze om zijn as, zodat je een gekrulde strook krijgt.
7. Leg de strook op een stuk bakpakpapier.
8. Vouw de uiteinden van de strook naar elkaar toe als een krakeling.
9. Doe in de rondjes een beetje pudding.
10. Klop in een bakje het eitje op.
11. Bestrijk de randen van je croissantdeeg met ei.
12. Bak in de oven af volgens de aanwijzingne op de verpakking.
13. Was en snij ondertussen het fruit.
14. Laat de krakeling volledig afkoelen.
15. Spuit in de krakeling nog een beetje pudding.
16. Beleg de afgekoelde krakeling met fruit.
17. Nu is je Deense krakeling klaar om te eten!!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief