Zoeken op de website

kookchallenge 2023 pizzabootjes

Deze laatste week gaan we naar Italie! Want zoals bijna iedereen wel weet komt…

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg
  • diverse groente naar keuze
  • tomatensaus
  • vleeswaren naar keuze
  • kaas geraspt

Deze laatste week gaan we naar Italie! Want zoals bijna iedereen wel weet komt de pizza uit Italie of eigenlijk Napels. Hier werd de pizza bedacht. Italie en dan vooral Venetie staat bekend om zijn mooie gondels. Daarom maken we deze week het pizza bootje. Hij heeft niet dezelfde vorm als de echte pizza maar lijken wel op de gondels van Venetie. En wat nog leuker is je kunt helemaal zelf bepalen waar je je pizza mee belegd!

Voordat je begint met koken:

– Was je je handen!

– Zet je al je keukengerei klaar.

– Zet je al je ingrediënten (afgewogen) klaar.

– Draag je kleren die een beetje vies mogen worden (of draag een schort)

Tijdens het koken:

– Zorg dat er niet teveel afleiding is.

– Kijk altijd naar wat je doet.

– Je hebt 2 handen gebruik ze ook beide!

Nog een tip:

Kijk eerst de hele video dan weet je een beetje de stappen.

Dan kun je daarna als je het even niet meer weet hoe ik die stap deed dat stukje nog een keer kijken. Kijk niet naar de video als je aan het snijden bent. Dan focus je op je handen!

Hoe maak je pizza bootjes??

1. Doe de geraspte kaas in een bakje.
2. Snijd de groente in kleine stukjes.
3. Knip of snijd de kruiden in kleine stukjes.
4. Snijd de vleeswaren ook nog een beetje fijner.
5. Doe alles in aparte bakjes.
6. Rol het pizzadeeg uit.
7. Snijd het deeg in het midden door de helft (1)
8. Snijd het deeg in het midden door de helft (2)
9. Je hebt nu een groot + teken.
10. Snijd aan beide kanten van de I nog 2 keer door de helft. (3,4,5,6).
11. Neem 1 plakje deeg en knijp de korte kanten naar elkaar toe.
12. Rol de lange zijkant een beetje op zodat er een randje ontstaat.
13. Smeer de bodem van het bootje in met tomatensaus.
14. Beleg je broodje met groente,vlees en kruiden.
15. Strooi over het bootje geraspte kaas.
16. Herhaal met alle plakjes deeg. Je kunt verschillende smaken maken.
17. Bak in de oven af. ±15 minuten op 200 graden.

Houdt voor de bak temperatuur/tijd de verpakking aan.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief