Zoeken op de website

kookchallenge 2023 saucijzenbroodjes

Deze week zijn we niet zo ver weg. We gaan naar: Frankrijk Want daar komen…

Ingrediënten

  • 300 kippengehakt
  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sweet chili
  • geraspte kaas
  • optioneel verse groente

Deze week zijn we niet zo ver weg. We gaan naar: Frankrijk

Want daar komen de saucijzenbroodjes vandaan. Nu worden ze vooral hier in Nederland en België gegeten maar het omhullen van vlees met deeg werd al door de Romeinen gedaan.

De saucijzenbroodjes zoals we ze nu kennen lijken in Frankrijk te zijn ontstaan.

Die van mij is weer een hele eigen versie.

Grappig om te weten: Het Brabantse worstenbroodje is een afstammeling van het saucijzenbroodje. Men gebruikte brooddeeg omdat dat goedkoper was en zo ontstond het worstenbroodje.

Voordat je begint met koken:

– Was je je handen!

– Zet je al je keukengerei klaar.

– Zet je al je ingrediënten (afgewogen) klaar.

– Draag je kleren die een beetje vies mogen worden (of draag een schort)

Tijdens het koken:

– Zorg dat er niet teveel afleiding is.

– Kijk altijd naar wat je doet.

– Je hebt 2 handen gebruik ze ook beide!

Nog een tip:

Kijk eerst de hele video dan weet je een beetje de stappen.

Dan kun je daarna als je het even niet meer weet hoe ik die stap deed dat stukje nog een keer kijken. Kijk niet naar de video als je aan het snijden bent. Dan focus je op je handen!

Hoe maak je saucijzenbroodjes:

1. Leg de bladerdeeg 1 voor 1 op het aanrecht zodat ze kunnen ontdooien.
2. Snijd de groente en de kruiden zo fijn mogelijk.
Kruiden kun je eventueel ook knippen.
3. Meng een eetlepel ketjap manis en een eetlepel sweet chili saus door je gehakt.
4. Meng ook je groente/kruiden door je gehakt.
5. Snijd nu 1 plakje bladerdeeg door de helft schuin van punt tot punt.
6. Doe een lepeltje gehakt erop en plak goed dicht.
Zet hier de oven aan op 200 graden.
7. Zo doe je ze allemaal.
8. Klop het ei en smeer met een keukenkwastje alle broodjes in.
9. Bestrooi de saucijzenbroodjes met geraspte kaas.
10. Bak in de oven op 200 graden 20 minuten.
Tijdens een kookfeestje draaien we zelf gehakt.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief