Zoeken op de website

Soepstengelslangen

Soepstengel slangen Deze super leuke soepstengel slangen zagen we voorbij komen op een foto…

Ingrediënten

  • 100 gram bloem
  • 1/2 theelepel bakingsoda
  • 1/2 theelepel zout
  • 50 ml water
  • 25 ml olie
  • dikke satestokjes (of pollepels)
  • paprika
  • sesamzaadjes
  • maanzaadjes

Soepstengel slangen

Deze super leuke soepstengel slangen zagen we voorbij komen op een foto en Jan FEtze riep meteen ja die wil ik!! Zijn oppas heeft slangen en sindsdien vind hij ze heel leuk. Ik had geen kant en klaar deeg in huis en geen zin om naar de winkel. Maar zelf maken is net zo makkelijk!

  1. Doe de bloem, bakingsoda, zout, water, olie in een kom.
  2. Meng met je handen door tot je een glad en soepel degene heb.
  3. Maak je aanrecht schoon.
  4. Doe een beetje bloem op je aanrecht.
  5. Kneed je deeg nog een paar keer goed door.
  6. Rol uit tot een mooie rechthoek.
  7. Snij repen van 1 cm uit. Dit gaat het makkelijkste met een pizzasnijder.
  8. Rol 1 kant van je pizzadeeg een beetje op. Dit wordt het kopje van de slang.
  9. Maak aan de andere kant een puntje van de staart.
  10. Snij een paprika heel fijn, dit worden de oogjes. Je kunt ook een klein beetje maanzaad gebruiken. Of kleine stukjes olijf. Gebruik je fantasie!
  11. Strooi nog wat sesamzaadjes over het “lijf” van de slang.
  12. Smeer de satestokjes goed in met olie.
  13. Draai de slangen om het stokje heen.
  14. Schuif in de oven voor ± 15 minuten. op 180 graden.
  15. Snijd ondertussen de rest van de paprika in reepjes.
  16. Uit de oven:
  17. Laat de slangen iets afkoelen
  18. Haal de slangen van de stokjes.
  19. Maak met een lepeltje een klein gaatje in de kop van de slang.
  20. Prik hier een stukje paprika in als tong.
  21. Eet de slangen met de heerlijke kerriesoep of een andere lekkere soep

Je kunt ook een keer kaas over het lijf strooien!
Blijft het niet goed plakken?? smeer dan de lijfjes in met een beetje water of een losgeklopt eitje.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief