Zoeken op de website

Kookfeestje: merke peins

Een korte impressie van het kookfeestje in Peins. Ik zeg wel eens ik kan…

Een korte impressie van het kookfeestje in Peins.
Ik zeg wel eens ik kan overal een koken met kinderen. Dit kookfeestje bewijst dat. Op het sportveld in Peins mocht ik met een stuk of 15 kinderen heerlijk aan de slag. We hebben eerst het fruit gesneden voor de Deense krakelingen.
Pudding geklopt en de pudding op de Deense krakelingen gespoten. Deze had ik van te voren al gebakken. Eventueel is het natuurlijk mogelijk om ook dat stukje samen te doen maar in dit geval zonder oven had ik dat van te voren even gedaan. Toen hebben de kinderen ieder hun eigen Deense belegd. En mochten ze hem gelijk lekker opeten.

Na de Deense even uitrazen op de springkussens. Kon ik mooi even wisselen van gerecht want na de Deense stond er nog een mocktail op de planning.
De pina collage. Eerst afmeten en in het flesje gieten. Daarna shaken. Wat met veel overgave gebeurde. En toen ijsklontjes in het glas en de mocktail erbij.
Nog even slagroom kloppen in estafette en dan die erop.
Het paste niet bij iedereen… Maar ach we stonden buiten.

Als afsluiting kreeg iedereen een kookdiploma en de recepten mee naar huis.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief