Zoeken op de website

Over de kookworkshop

De kookworkshops van Klaske haar Kookworkshops leren kinderen ontdekken hoe leuk koken kan zijn.…

Over de kookworkshop

De kookworkshops zijn geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar met of zonder  uitdaging. Kinderen met een  uitdaging hebben een warm plekje in mijn hart. Ik heb zelf een hekel aan het woord beperking omdat je een kind dan letterlijk beperkt. Veel liever ga ik op zoek naar de mogelijkheden.
Zelf heb ik een zoon met een extra uitdaging. Omdat zijn motoriek een dingetje is sporten best wel moeilijk. En het interesseert hem ook niet echt. Maar al heel vroeg ontdekte ik dat samen koken echt ons ding is. Belangrijk voor mij is wel, het is nooit verplicht…

De deelnemers van mijn workshops hebben soms ook een  uitdaging.
Ze zijn soms wat onzeker en als ik ze dan zie groeien en opbloeien tijdens dat uurtje koken dan kan ik alleen maar glunderen. Ik sluit ze dan ook echt in mijn hart. Het mooie is: ieder kind leert op zijn eigen manier.

Ik laat de kinderen vrij om zelf te ontdekken hoe ze iets kunnen aanpakken.
Ik laat eerst zien wat de bedoeling is en dan mogen ze zelf. Lukt het niet helemaal dan help ik een handje. Niet door het helemaal voor ze te doen maar door een korte aanwijzing of nog een demonstratie. Ik leer ze vooral dat iedereen kan koken! Voor mij is iedere kookworkshop een feestje. Daarom noem ik het ook kookfeestjes!

Alles wat ik nodig heb voor een kookfeestje: enthousiaste kinderen en een lange tafel. Dan zorg ik voor de rest!

De kookfeestjes:

Voorbeelden van kookfeestjes

  1. Kookles op de basisschool of in de klas.
  2. Kookworkshop bij een club/vereniging.
  3. Kookworkshop voor een verjaardag, voor een kinderfeestje ben ik te boeken via: info@klaskehaarkookworkshops.nl. Van tevoren ga ik in overleg met de jarige welke gerechten hij/zij wil maken!

Voor meer informatie check:
Kookfeestje
Of voor kinderfeestjes klik je hier.

Online kookworkshop:

Lekker in je eigen keuken bakken en koken.
Kinderen kunnen zich individueel inschrijven.
op de dag+tijd inloggen en meedoen aan de workshop.
Iedere week maken we een ander gerecht.
Er is (bijna) altijd ruimte voor eigen interpretatie.
Bv met rocky road kunnen ze zelf kiezen welke smaak chocolade, wel/geen nootjes.
De prijs voor een online kookworkshops is €8,50
Voor meer info ga naar: programma kookworkshops

Mini kookworkshop op markt/festival/braderie:

Mini kookworkshop: Versier je eigen koek.

De kinderen mogen zelf glazuur maken. Natuurlijk in hun eigen favoriete kleur.
Ze mogen zelf fruit snijden. Daarna mogen ze de koek heerlijk versieren met fruit of andere versiering.

Je kunt mij hiervoor ook boeken als organisatie van een markt/braderie of festival. Stuur een mail naar: info@klaskehaarkookworkshops.nl of
bel naar 06-38275477 en dan bespreken we de mogelijkheden.

Tijdens het koken leren kinderen van alles:

Of het nu een mini-kookworkshop op de markt is of een uitgebreide kookworkshop is op een school of een kinderfeestje de kinderen leren altijd van alles.

Ik zeg op de markt wel eens tegen ouders: weet je wel hoe moeilijk dat is om een lepeltje disco naar het koekje te brengen en het er dan op te strooien. Weet je wel hoeveel dat vergt van je oog-hand coördinatie??

 • Hoe je gereedschap vasthoudt
 • Over maten en gewichten
 • Verschillende ingrediënten, de geur, smaak en hoe je het klaar maakt.
 • Afmaken waarmee je begonnen bent, je kunt niet halverwege weglopen.
 • Koken zonder pakjes en zakjes: sommige kinderen hebben nog nooit glazuur gemaakt met poedersuiker en water. Of een cake gebakken met bloem boter en eieren.

Kinderen krijgen ook:

 • Meer zelfvertrouwen
 • Gevoel van voldoening door zelf te doen.
 • Geduld, we wachten ALTIJD tot iedereen klaar is voor de volgende stap.
 • Zo nodig helpen we elkaar: Slagroom kloppen we in estafette

Na de workshop

 • Samen weer opruimen.
 • Samen proeven.
 • en natuurlijk een prachtig diploma!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief