Zoeken op de website

Kookles: bloem maken

Klaske haar kookworkshops staat regelmatig op de markt. Kinderen kunnen dan bij mij een…

Kooktip: Bloem maken

Klaske haar kookworkshops staat regelmatig op de markt. Kinderen kunnen dan bij mij een mini workshop volgen.
Zo kunnen ze ook dit prachtige bloemetje maken voor op hun koek.
Ik leer je hoe je lijm/fondant maakt. De fondant staat al klaar!

Je begint met het uitrollen van de fondant tot 1-2 mm dikte. Daar steek je rondjes uit van minimaal 1 cm in de diameter. Hoe groter de rondjes hoe groter de bloem. En hoe makkelijker het rolt.
Daarna maak je de “lijm” 1 theelepel poedersuiker en 2 theelepels water.
Leg 1 rondje voor je neer. Bestrijk de helft met lijm en leg het volgende rondje er als een dakpannetje op. (bij grotere rondjes neem je en kwart) Zo ga je door tot minimaal 6 rondjes.
Nu rol je het rijtje rondjes/blaadjes op waarbij je begint bij het eerste rondje wat je hebt neergelegd. Voorzichtig rollen!!
Knijp vervolgens aan 1 kant de blaadjes een beetje bij elkaar. Dan gaat de andere kant wat uit elkaar staan. Dit kun je ook met je vingers nog een beetje extra doen.
Vervolgens kun je de bloem op een cupcake leggen bestreken met glazuur/creme of “lijm”

Wil je graag een keer meedoen aan een kookworkshop? Of deze prachtige bloem samen met mij maken? Check op de socials waar ik de komende weken te vinden ben.  klaske_haarkookworkshops

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief