Zoeken op de website

Kooktip: Eitje pellen

Voor vandaag weer een tip! Een gekookt eitje pellen is een leuk klusje voor…

Kooktip: eitje pellen

Voor vandaag weer een tip!
Een gekookt eitje pellen is een leuk klusje voor kinderhanden. Bovendien is het goed voor de fijne motoriek. Want het is nog best lastig als je te hard drukt breekt het ei of neem je stukjes ei mee.
Maar als je niet hard genoeg drukt breekt de schaal niet en kun je het eitje dus niet pellen.

Wat kun je doen om het leuk, makkelijk en ook veilig te houden?
– Laat het ei goed schrikken. Dit is het ei onder koud stromend water houden.
– Maak voor jongere kinderen een beginnetje.
– Snij desnoods het ei door de helft en laat ze het ei eruit lepelen (als het ei toch kapot moet bv in salade)
– Zorg dat het ei hard gekookt is. Mochten ze dan te hard knijpen loopt het zachte (hete) geel niet over hun handen.

Heb jij ook nog een andere tip? Laat het weten dan zet ik het erbij!!
(uiteraard met eervolle vermelding!)

Wil je meer tips? Volg mij op facebook op instagram: klaske_haar_kookworkshops

Bij alle recepten op de website staan tips om je kinderen mee te laten helpen in de keuken met dat gerecht.

Voor meer informatie mag je mailenm naar: info@klaskehaarkookworkshops.nl

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief