Zoeken op de website

kookworkshop “plus” Stadskanaal

Afgelopen woensdag 16 augustus 2023 reisde ik af naar het mooie stadskanaal. Hier mocht…

Afgelopen woensdag 16 augustus 2023 reisde ik af naar het mooie stadskanaal. Hier mocht ik in de nieuw geopende supermarkt “plus” een activiteit met de kinderen verzorgen. We maakten mijn inmiddels beroemde pizza bootjes. Maar liefst 31 kinderen hebben een heerlijk bootje gemaakt!

De kinderen konden zo aan komen waaien. Ze kregen dan van mij een “bakplaatje” waar ze hun naam op konden schrijven. De meeste kinderen deden dit helemaal zelf!
Dan kregen ze 2 plakjes pizza deeg.
Daarvan mochten ze 2 “bootjes” maken. Er waren 30 unieke bootjes en een huggiewuggie. Ik hou ervan die kinderlijke fantasie!
Met een lepeltje tomatensaus in de bootjes doen is nog best kunstig!

Daarna de groente en het vlees snijden zodat het op het bootje past.
Krijg ik de vraag: mevrouw?? mag ik ook olijven op de pizza?? Van mij wel jongen dan regelen we dat. Dus even geregeld dat er olijven komen dat is het voordeel van in de supermarkt staan je hebt alle ingrediënten bij de hand. (note to self: olijven meenemen de volgende keer want bakje was bijna leeg.)

Als de pizza dan lekker belegd is met ieders keuze gaan ze de oven in. Een supersonische oven die in 10 minuten klaar is. Dus snel de rest van de boodschappen doen (pizza kit meenemen) en dan terugkomen voor de pizza.

Alle kinderen kregen na afloop in een goodybag het recept mee, een mooi kookdiploma en natuurlijk de pizza! Het was weer een heerlijke middag en wie weet kom ik nog een keer terug om iets anders lekkers te maken. Ik zit al te denken aan ethos mess in de kerstvakantie! Denk je nu he dat ziet er gezellig uit dat is ook leuk voor bij ons in de klas, op de bso, op club voor een kinderfeestje of ergens anders? Neem contact met mij op via info@klaskehaarkookworkshops.nl en dan gaan we samen kijken naar de mogelijkheden.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief