Zoeken op de website

Abrikozen meisjes

Waarom heten ze eigenlijk meisjes?

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 zakje banketbakkersroom
  • 10 abrikozen of ander fruit
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 ei

Deze heerlijke abrikozenmeisjes maakten we vroeger in de bakkerij altijd. Je kunt ze maken met zowel perzik als abrikozen.
Vers of uit blik. (natuurlijk kun je ook ander fruit maken)

Ze zijn vrij eenvoudig om te maken en dus ook super leuk om met de jongere kinderen in elkaar te knutselen.
Met verschillende soorten fruit zou je zelfs gezichtjes kunnen maken. Gebruik je fantasie.

Wil je dat ze na het bakken mooi glimmen of wil je ze iets langer bewaren?
Smelt dan een beetje abrikozenjam en smeer je koekje hiermee in. Bij ons heeft dat geen zin want dan zijn ze al op.
Je bewaart deze koekjes in de koelkast.

Abrikozen meisjes

  1. Begin met het uitleggen van de bladerdeeg,
  2. Verwijder het velletje en leg ze met die kant naar boven.
  3. Laat de abrikozen uitlekken. (of bij verse: schil snijd door de helft en verwijder de pit.)
  4. Klop de room op en zet in de koelkast.
  5. Steek een rondje uit het bladerdeeg.  Prik gaatjes langs de zijkanten.
  6. Doe in het midden een eetlepel pudding. 
  7. Leg op de pudding twee helften abrikoos.
  8. Klop een eitje los
  9. bestrijk de randjes met ei (dit kun je ook na het prikken doen)
  10. Strooi nog wat suiker over de koekjes
  11. bak in de oven op 200 graden voor 20 minuutjes.

Wil je ze glimmend?? Smelt wat abrikozenjam in een pannetje, bestrijk de koekjes met jam en laat de jam afkoelen.

Tips om deze koekjes te maken met kinderen:

  1. Je kinderen kunnen prima de pudding kloppen.
  2. of de gaatjes prikken!
  3. De pudding op de koekjes scheppen is ook een leuk klusje!
  4. Het eitje kloppen is ook een prima klusje.
  5. De abrikozen op de pudding leggen is ook een heel leuk klusje

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief