Zoeken op de website

Appelbollen

appelbollen lust ik altijd wel.

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 10 stevige appels (goudreinetten)
  • 1 pakje amandelspijs
  • kaneel
  • 2 eieren
  • cupcakevorm
  • amandelschaafsel
  • suiker

Dit is echt zo’n oud en nieuw gerecht. In de bakkerij maakten we honderden van deze dingen. Ze zijn in de zomer ook heel erg lekker als toetje met een bol ijs.

Hoe maak je appelbollen:

  1. Leg de plakjes bladerdeeg uit voor je.
  2. En verwijder het velletje
  3. Schil eventueel de appel.
  4. Verwijder het klokhuis met een appelboor.
  5. Geen appelboor? snijd de appel door de helft verwijder het klokhuis en plak de delen later weer aan elkaar door de spijs ertussen te doen en dan plakt het wel.
  6. Verkruimel de amandelspijs met een eetlepel kaneel Splits het ei en 1 eiwit en meng dit er ook doorheen zorg dat het een mooi mengsel wordt.
  7. Vul het deel waar het klokhuis zat en zet de appel rechtop. vouw het bladerdeeg om de appel heen.
  8. Gebruik een cupcake vorm om de appel in te zetten!!
  9. Je zet de afgedekte kant naar boven.
  10. Bestrijk het geheel met ei en strooi er nog wat amandelschaafsel met suiker over.
  11. Zet in de oven voor 20 minuutjes op 180 graden.

Heerlijk met een bol ijs!! En slagroom.

Tips om de appelbollen te maken met kinderen:

  1. Laat je kind het amandelspijs mengen met de kaneel en het eiwit
  2. Gebruik eventueel hele kleine appeltjes zodat het een leuk hapje wordt.
  3. Grotere kinderen kunnen de appel schillen.
  4. Laat je kinderen de appelbol insmeren met eigeel en bestrooien met schaafsel en suiker.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief