Zoeken op de website

Aspergesoep

Aspergesoep, tegen voedselverspilling. Met hamblokjes en een eitje.

Ingrediënten

  • 500 gram asperges
  • Dille
  • Zout
  • 150 ml water

28-3-2020  aspergesoep!!
Als je mij al wat langer volgt, een workshop hebt gedaan of mij persoonlijk kent dan weet je dit: ik hou er niet van om voedsel te verspillen. Daarom maak ik van de stronken van de broccoli, broccoli soep. Overgebleven brood gaat naar het konijntje of daar maak ik paneermeel van. De schillen van asperges, daar maak ik aspergesoep van.

Hoe maak ik het?

  1. Ik neem de onderkanten en schil van 500 gram asperges.
  2. 150 ml water, zout peper en een halve eetlepel dille.
  3. 4 uurtjes op low.
  4. Toen gepureerd en nog een beetje kookroom toegevoegd.
  5. We hadden alle drie net een soepkommetje vol.
  6. Was voorafje dus dat was prima.
  7. Je kunt voor dit recept ook de hele asperges gebruiken maar dat vindt ik persoonlijk altijd zonde!
  8. Je kunt ook half om half doen. Dus een deel hele asperges en een deel alleen schil

Tips om aspergesoep te maken met je kinderen:

  1. Asperges schillen is niet zo makkelijk als het eruit ziet. Voor oudere kinderen is dit een mooie uitdaging. Je kunt het voelen als de schil eraf is. De asperge voelt dan nat aan. Hij mag niet meer glad voelen.
  2. Het water erbij doen is een leuke klus voor de kleintjes.
  3. De dille afmeten kun je ook door je kind laten doen.
  4. Aspergesoep met een eitje is erg lekker. Laat je kind het eitje koken en pellen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief