Zoeken op de website

Bananenbrood

bananenbrood is ook glutenvrij!

Ingrediënten

  • 1 banaan
  • 5-10 dadels
  • 1 ei
  • 50 gram zelfrijzend bakmeel of zelfrijzend amandelmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 ml boter

Dit was mijn allereerste recept wat ik maakte met een groepje kinderen voor de kookworkshop. Dit was dus nog voordat ik mijn “kantoor” ombouwde tot kookpaleis…. Een mooie herinnering aan hoe ver ik al ben gekomen.

Hoe maak ik bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Prak de banaan tot moes en doe in een kom.
  3. Voeg het ei toe en klop.
  4. Voeg de boter toe en klop.
  5. Voeg het kaneel en bakmeel toe aan je beslag en roer goed door.
  6. Scheur de dadels in stukjes en voeg toe.
  7. Giet het mengsel in een klein ovenbakje.
  8. Bak af 30 minuutjes op 180 graden.

Als je er een prikkertje in prikt en die komt er droog uit is hij klaar!
Je kunt ook 1 grote cake maken. daarvoor doe je Ingrediënten x3

Tips als je het bananenbrood maakt met kinderen:

  1. De bananen prakken!! (hoe rijper je bananen hoe makkelijker dit klusje en hoe lekkerder je broodje)
  2. Ingrediënten afwegen en afmeten.
  3. Dadels in kleine stukjes scheuren/knippen/hakken.
  4. Ingrediënten mengen in de kom!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief