Zoeken op de website

Beef stroganoff

Een lekkere variatie met rundvlees.

Ingrediënten

  • 1 puntpaprika
  • 1 halve prei
  • Knoflook, 1 teentje
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 scheut Sherry
  • 1 flinke scheur worchestersaus
  • 1 handvol cherry tomaten
  • 500 gram rundvlees
  • half bakje champignons

24-3-2020 Even heel iets anders!! Sinds kort heb ik een slowcooker  mijn kerstpakket leuk toch!! Ik wordt helemaal gelukkig ervan want uitproberen/testen en s’avonds lekker happen. Van de week al een broccoli soep gemaakt. Die werd verslonden door Jan Fetze. Soep is hier een favoriet, van hem omdat hij het fijn vindt dat het glad is. Van mij omdat hij op die manier lekker veel groente binnenkrijgt.

Hoe maak ik de beef stroganoff?
voor 2 personen. Alle groente + vlees snijden in kleinere stukjes.
De mosterd worchestersaus en sherry in een bakje mengen. Eerst de groente behalve de champignons dan het vlees en dan de saus in de slowcooker doen even roeren en dan het eerste uurtje op high en vervolgens 7-10 uur op low. Dat lijkt lang maar ik heb ontdekt hoe langer hoe zachter met rundvlees.
Het laatste uur voeg je de champignons toe!

Helaas geen foto van het resultaat want toen was hij al op!!

Tips om beef strogannof te maken met kinderen:

  1. Laat je kinderen het vlees snijden of knippen.
  2. Kinderen kunnen heel goed de “saus” mengen.
  3. Groente snijden is een leuke uitdaging.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief