Zoeken op de website

Bladerdeeg bloemen

Deze bloemen kun je eten.

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 250 gram spijs
  • 1-2 eetlepels kaneel / koekkruiden
  • 1 ei

10-12-2021 Vandaag even een “nieuw” recept getest. Ik zag ze overal al voorbij komen. De kerstbloemen en bomen ik dacht:  he dat kan ik zelf ook wel een keer uitproberen. Die van mij zijn gemaakt met bladerdeeg spijs en kaneel. En met maar 4 ingrediënten zijn ze niet moeilijk te maken. Daar kun je niet mis mee gaan.

Hoe maak ik de bloemen van bladerdeeg?

  1. Je begint met het klaar leggen van het bladerdeeg.
  2. Je legt alle plakjes naast elkaar op de tafel/snijplank.
  3. Breek het eitje, doe het witte in een grote kom.
  4. Het gele mag in een klein bakje.
    EIGEEL KAPOT?? Dan verdeel je het ei over de kom en een bakje.
  5. Verkruimel nu het spijs boven het eiwit, en kneed goed door.
  6. Doe 1 of 2 eetlepels kaneel/speculaaskruiden erbij en kneed ook dit er goed doorheen.
  7. Je wilt eigenlijk geen klontjes meer in de spijs hebben.
  8. Zet dit even aan de kant.
  9. Klop nu met een vork het eigeel los.
  10. Haal de velletjes van het bladerdeeg af.
  11. Verdeel met een lepel het spijs mengsel over 5 plakjes bladerdeeg.
  12. Je gebruikt ongeveer 2 eetlepels per bladerdeeg.
  13. Leg een kaal plakje bladerdeeg op het spijs.
  14. Druk met een glas een rondje in het bladerdeeg. HIJ HOEFT ER NIET DOOR!!!
  15. Snij nu met een mes strookjes tot aan het glas of ietsje verder.
  16. Verwarm de oven vanaf dit punt vast voor op 200 graden.
  17. Rek de strookjes iets uit en draai.
  18. Leg de bloemen die klaar zijn op een rooster met bakpapier.
  19. Zo doe je alle bloemen.
  20. Bestrijk de bovenkant van de bloemen met een kwastje met ei.
  21. Bak 20 minuten af op 200 graden.

Inspiratie voor andere “vullingen”

Pesto: rode of groene.
Ham en kaas
Bruine suiker met kaneel
Jam
Roomkaas (met kruiden)

Zelf nog een idee?? Laat het mij weten dan zet ik hem erbij met vermelding van jou naam (als je dat wilt)

Tips als je de koekjes maakt met kinderen:

  1. Ze kunnen het bladerdeeg klaarleggen.
  2. laat ze meteen 5 aan 5 leggen = tellen = vaardigheid aanleren.
  3. Ze kunnen het eitje breken en verdelen over 2 kommen.
  4. Ze kunnen de amandelspijs verkruimelen.
  5. Ze kunnen het ei en de spijs mengen met hun handen.
  6. Het insmeren is voor de allerjongsten nog wat moeilijk. Ondertussen kun je hun het eitje laten kloppen.
  7. Ze kunnen het plakje bladerdeeg op elkaar leggen. (en de velletjes papier loshalen.)
  8. Ze kunnen het bladerdeeg insmeren met ei.

Het draaien is voor de allerjongsten misschien nog wat moeilijk maar uiteraard kun je deze stap ook overslaan.
Je kunt ook kleine bloemen maken. Dan snijd je het bladerdeeg eerst in vier vierkanten.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief