Zoeken op de website

Cake rol

cakerol, wat wordt jou vulling?

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 120 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 120 gram bloem
  • bakpoeder
  • Chocolade
  • Extra: vers fruit
  • Jam (naar keuze)
  • Slagroom / botercreme

Deze stond al langer op mijn verlang lijstje om nog een keer te maken voor op beeld. Jaren geleden al eens gedaan.
Een cakerol is op zich niet heel moeilijk om te maken. Het vergt wel enige concentratie en vuurvaste vingers.
Voor de kinderfeestje heb ik ook een kleinere versie

Hoe maak je de cake rol?

  1. Je begint met het maken van het beslag.
  2. Klop 4 eieren en de suiker tot een schuimige massa.
  3. Doe er een drupje vanille extract, de bloem en een theelepel bakpoeder bij.
  4. Klop dit tot je een licht beslag krijgt.
  5. Giet het beslag uit op een bakplaat met bakpapier of een lage vorm.
  6. Je wilt een laagje hebben van ongeveer 0,5cm-1 cm dikte.
  7. Bak in een voorverwarmde oven af op 180 graden 12-15 minuten.
  8. Zodra je cake laagje uit de oven komt bedek je het met een stuk bakppaier en dan een theedoek eroverheen.
  9. Dan rol je hem op.
  10. In het filmpje zie je dat ik een siliconen vorm gebruik, deze rol ik niet mee.
  11. Heb je bakpapier gebruikt dan kun je dit “gewoon” meerollen.
  12. Terwijl de rol afkoelt kun je vast de slagroom kloppen.
  13. Als de rol volledig is afgekoeld:
  14. Rol hem heel voorzichtig weer uit.
  15. Bestrijk met jam en daarna met slagroom.
  16. Rol de cake nu naar je toe weer op.
  17. Smelt wat chocolade en doe dit in een diepvrieszakje, knip een klein puntje af en spuit mooie laagjes op de cake rol.
  18. Voor een extra mooie kun je de cake rol van buiten insmeren met een laagje jam en dan in een laag fondant rollen

Tips voor het maken met kinderen:

  1. Laat je kinderen alle ingrediënten klaarzetten.
  2. Laat je kinderen de jam kiezen.
  3. Laat je kinderen de cake rol versieren met bv aardbeien.
  4. Laat  je kinderen mixen.
  5. Of de eieren breken.

Tips voor andere smaakjes:

  1. Gebruik ook eens een beetje cacaopoeder in plaats van vanille extract.
    Dan krijg je een chocoladerol.
  2. Gebruik in plaats van 250 ml slagroom een mix van slagroom en mascarpone.
    Of boter creme
  3. Gebruik in plaats van jam, lemoncurd en in plaats van  vanille-essence citroen.
  4. Je kunt ook een gevlekte maken: Neem na het mixen een deel van het biscuit en doe daar een beetje cacao door. Giet het beslag en maak er dan vlekken in door het bruine beslag erop te gieten. (je kunt dit ook doen met kleurstof
    Je kunt er ook nog rol fondant omheen doen voor extra afwerking.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief