Zoeken op de website

Champignonsaus

champignons en een bechamelsaus = champignonsaus

Ingrediënten

  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 500 ml melk
  • champignons
  • zout en peper
  • peterselie
  • spekjes (extra)

Champignonsaus

Met een roux als basis kun je diverse sauzen maken. Zonder pakjes en zakjes. Ik leer de kinderen in de kookworkshop ook om zo weinig mogelijk te koken met pakjes en zakjes.

  1. Bak in een koekenpan de spekjes en de champignons en peterselie.
  2. Maak in een ander pannetje de Roux.
  3. Voeg nu bij de roux melk toe tot de roux net onder staat en roer roer roer!!
  4. Als de saus dikker wordt voeg je weer meer melk toe
  5. Tot je de gewenste dikte en hoeveelheid hebt.
  6. Voeg de gebakken champignons, spekjes en peterselie toe en laat nog heel even mee pruttelen.
  7. Wordt je saus te dik kun je altijd nog weer een beetje melk toevoegen.
  8. Ook lekker: snipper een uitje+knoflook en bak even mee.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief