Ingrediënten
- 150 gram chocolade
- 50 ml sinaasappelsap (vers)
- 200 ml slagroom
- 2 theelepels kaneel
- 2 eetlepels suiker
- fruit
- 3 eieren
Chocolade mousse
Deze chocolade mousse is om je vingers bij op te eten. Let wel op. ER zit rauwe ei in verwerkt hij is dus niet geschikt voor mensen met een verminderde weerstand.
- Breek de chocolade in kleine stukjes
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Roer de sinaasappelsap door de chocolade.
- Haal de chocolade van het vuur.
- Maak een kom heel goed schoon.
- Splits de eieren.
- Voeg de suiker toe aan het eiwit.
- Klop in een andere kom de slagroom.
- Voeg de kaneel toe aan de slagroom.
- Meng de chocolade door de slagroom.
- Spatel nu voorzichtig het eiwit erdoor.
- Schep in kleine glaasjes laat opstijven in de koelkast.
Dit duurt ongeveer 1-4 uur.
- Haal de glaasjes uit de koelkast en garneer met fruit/slagroom/witte chocolade