- Breek de chocolade in stukjes.
- Doe de boter in een pan met een dikke bodem.
- Smelt de boter op lage temperatuur.
- Zodra de boter gesmolten is voeg je de chocolade toe.
- Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
- Doe de eieren met de suiker, zout, vanillextract in een kom.
- Klop op tot hij wat lichter wordt.
- Roer hier het chocolademengsel door.
- Mix als laatste de bloem door het beslag.
- Giet dit mengsel in de vorm
- Bak 40 minuten op 180 graden.
Maak ondertussen de ganache…
Eigenlijk is ganache gewoon een chocoladesaus
- Verwarm de slagroom in een pannetje.
- Breek de chocolade in kleine stukjes.
- Doe de slagroom en de chocolade bij elkaar
- Roer tot de chocolade gesmolten is.
- Roer daarna de boter er in kleine stukjes door.
- De ganache giet je over de afgekoelde taart.
De video voor de ganache.
En de chocolade krullen
- Smelt de gewenste chocolade au bain marie
- Giet een dun laagje op een plaat.
- Laat iets hard worden.
- Met een paletmes kun je als de chocolade hard is krullen maken.
De video voor de krullen.