Zoeken op de website

Chocoladetaart met ganache

heerlijke chocolade taart!

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram boter
  • 300 gram kristalsuiker
  • 6 eieren
  • 100 gram bloem/zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 75 ml slagroom
  • 75 gram pure chocolade
  • 25 gram boter
  • Extra: chocolade voor de krullen

Chocoladetaart met ganache en krullen

  1. Breek de chocolade in stukjes.
  2. Doe de boter in een pan met een dikke bodem.
  3. Smelt de boter op lage temperatuur.
  4. Zodra de boter gesmolten is voeg je de chocolade toe.
  5. Blijf roeren tot de chocolade is gesmolten.
  6. Doe de eieren met de suiker, zout, vanillextract in een kom.
  7. Klop op tot hij wat lichter wordt.
  8. Roer hier het chocolademengsel door.
  9. Mix als laatste de bloem door het beslag.
  10. Giet dit mengsel in de vorm
  11. Bak 40 minuten op 180 graden.

Maak ondertussen de ganache…

Eigenlijk is ganache gewoon een chocoladesaus

  1. Verwarm de slagroom in een pannetje.
  2. Breek de chocolade in kleine stukjes.
  3. Doe de slagroom en de chocolade bij elkaar
  4. Roer tot de chocolade gesmolten is.
  5. Roer daarna de boter er in kleine stukjes door.
  6. De ganache giet je over de afgekoelde taart.

De video voor de ganache.

En de chocolade krullen

  1. Smelt de gewenste chocolade au bain marie
  2. Giet een dun laagje op een plaat.
  3. Laat iets hard worden.
  4. Met een paletmes kun je als de chocolade hard is krullen maken.

De video voor de krullen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief