Zoeken op de website

Frambozen koekjes

heerlijk met frambozen.

Ingrediënten

  • 100 gram roomboter
  • 100 gram lichte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 200 gram bloem
  • frambozen (of ander fruit)
  • sap van 1 citroen

Deze koekjes maakte ik als experiment voor valentijn. Ze zijn heerlijk dus nu maken we ze regelmatig! Ook heel erg leuk om te maken bij een feestje.

Hoe maak ik de frambozenkoekjes?

  1. Pers de citroen uit.
  2. Meng de boter en de suiker tot een romige massa, voeg de rest van de ingrediënten behalve de frambozen en het sap toe.
  3. Mix tot een compact deeg.
  4. Voeg het sap toe en mix. Het sap is naar smaak!!
  5. Rol het deeg uit tot een 4-5 mm.
  6. Steek rondjes uit met bijvoorbeeld een beker. Je mag ook hartjes of andere vormpjes gebruiken.
  7. Maak in het midden een klein kuiltje en druk er een famboos in.
  8. Zijn de frambozen heel groot??
  9. Doe ze dan door de helft en doe ze dan op het koekje.
  10. Bak af in de oven 15 minten op 180 graden.
  11. Meteen uit de oven zijn de koekjes nog zacht!!
  12. Laat dus eerst afkoelen voor je ze in een trommel doet.
  13. In de koelkast bewaren (als ze dat halen!!)

Tips om deze koekjes te maken met je kinderen:

  1. Het mengen van het deeg is een leuk klusje voor je kinderen. Laat ze dan vooral met hun handen werken!!
  2.  Uitrollen van deeg is ook een leuk klusje, plakt het een beetje doe wat bloem op het aanrecht en op de koek dan plakt het minder!
  3. De frambozen in de koekjes doen is ook een leuke klus! Laat in dat geval de fantasie in de vrije loop. Als ze 2-3 frambozen op het koekje doen helemaal prima!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief