Zoeken op de website

Garnalen in knoflookboter

heerlijke knoflookgarnalen

Ingrediënten

  • 10 garnalen
  • 1 ui
  • 2-3 teentjes knoflook
  • boter
  • 10 kleine tomaatjes

Garnalen in knoflookboter

  1. Snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Doe boter in de pan en laat even warm worden.
  3. Bak de ui en de knoflook licht glazig.
  4. Pel ondertussen indien nodig de garnalen.
  5. En prik een gaatje in de tomaten.
  6. Doe de garnalen in de pan.
  7. Doe de tomaten erbij.
  8. Als de garnalen bijna gaar zijn kun je nog wat hollandse garnaaltjes en rivierkreeftjes toevoegen.

Heerlijk op een stokbroodje, geroosterd brood of toast.
Maar het is ook heerlijk bij pasta. Je neemt dan bv tagliatelle!!
Je voegt dan bij de laatste stap ook nog wat kookroom toe voor een smeuïg geheel.

Tip om je kinderen te betrekken bij dit gerecht.

  1. Laat je oudere kind de ui en de knoflook fijnmaken.
  2. Jonge kinderen kunnen een gaatje prikken in de tomaatjes.
  3. In de pan roeren is een mooi klein klusje
  4. Laat ze bedenken of er nog andere kruiden lekker bij zijn. (dille/bieslook)

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief