Zoeken op de website

Gebakken zalm

Gebakken zalm. met huid

Ingrediënten

  • 1 moot zal p.p.
  • zout
  • peper
  • dille
  • 1 eetlepel olie

Gebakken zalm

  1. Neem een moot zalm.
  2. Verwijder de schubben van de zalm (zie video)
  3. Doe in wat olie een beetje zout peper en dille naar smaak.
  4. bestrijk de kant zonder huid hiermee.
  5. Warm wat olie op in de pan. Zorg dat de pan goed heet is!!
  6. Leg de zalm in de pan met de huid naar onderen.
    Bak 6-8 minuten in de pan.

Je kunt de zalm halverwege heel kort even omdraaien.
Of je legt hem na 5 minuten even in een voorverwarmde oven van 120 graden voor 2-3 minuutjes.

Tips om gebakken zalm te maken met je kinderen:

  1. laat je kinderen de olie+kruiden mengen.
  2. Laat je kinderen bedenken wat eten we erbij?
  3. Schubben verwijderen is misschien een beetje moeilijk maar probeer het een keer.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief