Zoeken op de website

Gehaktbrood

Gehaktbrood. Heerlijk uit de oven of uit de slowcooker

Ingrediënten

  • 500 gram Gehakt
  • Ketchup
  • 2-3 eieren
  • Groente naar keuze
  • Kruiden: paprikapoeder, kerriepoeder zout.

6-7-2023: regelmatig maak ik voor mijn mannen een heerlijk gehaktbrood. We zijn er allemaal dol op. Soms maak ik hem in de slowcooker. Voor de video maak ik hem in de oven.

Hoe maak je gehaktbrood:

1. Kook het ei (4 minuutjes).
2. Snijd de groente fijn.
3. Snijd de kruiden fijn.
4. Meng de kruiden door het gehakt.
5. Doe de 3/4 van het gehakt op de bodem en op de randen van je schaal/cakeblik. 6. Leg je groente op de bodem.

7. Pel het ei.
8. Snij het ei door de helft.
9. Leg het ei op de bodem van je gehakt/groente.
10. Maak een dakje van het gehakt en leg dit voorzichtig op het ei.
11. Druk eventueel de randjes een beetje aan.
12. Smeer de bovenkant in met ketchup.
13. Bak het gehaktbrood ± 20 in de oven tot hij gaar is.

De lengte van bakken hangt af van de grote. Voor 500 gram gehakt reken je 45 minuten.
In de slowcooker reken je 4-6 uur op low.

Tips als je het gehaktbrood maakt met kinderen:

1. Voor de wat oudere kinderen is het een mooie uitdaging om de groente heel fijn te snijden
2. Laat je kind(eren) de eieren pellen.
3. Het vormen van een bakje is een prima klus voor kinderhanden.
4. Bedenk samen welke groente in het gehaktbroodje kunnen.
5. Bedenk samen wat je kunt gebruiken ipv ei

Meer gerechten vindt je hier

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief