Zoeken op de website

Haagse bluf

Haagse bluf!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 25-50 gram suiker
  • 50-75 ml bessensap (ongesuikerd)

Dit recept is zoo simpel en toch valt het niet mee om het goed te krijgen in 1 keer. Het is eigenlijk niet meer dan opgeklopt eiwit met suiker en bessensap. De naam komt waarschijnlijk van de “Air” die Haagse inwoners hadden in die tijd.

Hoe maak je Haagse bluf

  1. Maak eerst je kom schoon met citroensap
  2. Splits je eieren
  3. Klop je eiwit heel luchtig op
  4. Doe de suiker erbij
  5. Klop dit ook op
  6. Nu komt het moeilijkste gedeelte
  7. Voeg al kloppend het bessensap erbij
    Giet heel rustig want iets te veel en hij ploft in elkaar!!
  8. Nu kun je je Haagse bluf in een glaasje scheppen.
  9. Eet meteen op want anders zakt het in.

Tips om de Haagse bluf met je kinderen te maken.

  1. Oudere kinderen kunnen de eieren splitsen
  2. De kom schoonmaken is een leuk klusje!
  3. Opkloppen is ook een leuk klusje
  4. De bessensap erbij gieten zodat jij je handen vrij hebt is heel handig.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief