Zoeken op de website

Kaasstengels

Heerlijke kaasstengels

Ingrediënten

  • 1 rol pizzadeeg
  • 250 gram (geraspte) kaas
  • 1 ei

Kaasstengels

Leuk weetje: toen jan Fetze net geboren was en ik voeding gaf was ik verslaafd aan kaasstengels. Kaas is zijn lieveling broodbeleg…

  1. Pak het pizza uit en rol nog een beetje uit.
  2. Klop een eitje los.
  3. Bestrijk de hele plak met ei.
  4. Doe op de helft van de plak geraspte kaas.
  5. Vouw de plak dubbel.
  6. Bestrijk de bovenkant met ei en bestrooi weer met kaas.
  7. Snijd stroken van 2 vingers dik. Je krijgt 8-10 stroken.
  8. Leg ze of zo op de bakplaat met papier of draai de kaasstengel een paar keer. Als je ze draait: Bestrijk de bovenkant nog een keer met ei en strooi nog wat extra kaas.

Variatietips:

Met ham ertussen.
Met groente ertussen als courgette/paprika etc. Met tomatensaus ertussen
Met roomkaas en kruiden ertussen.

Tips om de kaasstengels te maken met kinderen:

  1. laat je kind de kaas strooien.
  2. Een eitje kloppen is een prima klusje.
  3. Oudere kinderen kunnen dit recept aan de hand van de video zelf maken.
  4. Het ei op de bodem smeren is een prima klusje

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief