Zoeken op de website

Kaneel koekjes

Kaneelkoekjes, niet laten aanbranden!

Ingrediënten

  • 175 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 eigeel

Deze koekjes horen wel een beetje bij kerst. Lekkere kaneelkoekjes. Maar je kunt ze natuurlijk ook op andere momenten maken. Het is een heel makkelijk recept.

Hoe maak ik kaneelkoekjes?

  1. Doe de suiker in de kom en doe de boter in stukjes erbij.
  2. Kneed dit tot een romige massa. Ik doe het in de video met mijn handen.
    Why? ik heb geen keukenmixer!
  3. Doe de kaneel, het eigeel en de bloem bij de boter en kneed tot een mooie bol.
  4. Is je deeg iets an de droge kant?? Doe een heel klein beetje water op je handen en kneed verder.
  5. Te nat? Beetje bloem erbij.
  6. Bestrooi het aanrechtblad met bloem en rol het deeg uit tot de gewenste dikte.
  7. Steek verschillende vormpjes uit.
  8. Bak af in de oven 10-15 minuten op 180 graden.
  9. Hoe dikker de koekjes hoe langer ze in de oven moeten.

Tips om kaneel koekjes te maken met kinderen.

  1. Kinderen vinden het vaak leuk om het deeg te kneden met hun handen.
  2. Hoe warmer de boter hoe makkelijker het kneden gaat.
  3. Snoepen hoort erbij!!
  4. Laat je kinderen allerlei vormpjes bedenken (zie foto Jan Fetze zijn sneeuwpop)
  5. Het eitje kloppen is een leuke taak voor de kleinere kinderen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief