Zoeken op de website

Kerstboom hartig

Een kerstboom om op te eten

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg
  • 2-3 eetlepels tomatensaus/ketchup
  • Halve paprika
  • Kaas
  • Extra: ham

Een kerstboom om op te eten.  Deze hartige versie maakte ik voor bij de gourmet. Je kunt allerlei variaties maken en hij is super snel klaar.

Hoe maak ik de hartige kerstboom?

  1. Maak de rol croissant deeg open.
  2. Maak alle randjes dicht en snijd hem dan door de helft op de korte kant.
  3. Smeer de helft in met tomatensaus
  4. Snij de paprika zo dun mogelijk en leg op de tomatensaus
  5. Bestrooi de hele plak met kaas
  6. Snijd in 6 stroken over de lengte. Je hebt dan dus 12 stroken.
  7. Rol op en leg ze zo tegen elkaar aan dat je een kerstboompje vormt.
  8. Bak af zon 12-15 minuten op 190 graden.

Je kunt met 1 gewone rol 1 boom maken heb je een xxl rol dan haal je er 2 bomen uit.

Andere suggesties:

Je kun natuurlijk  allerlei varianten maken.
Denk bijvoorbeeld aan:
Tomatensaus, ham en kaas.
Tomatensaus, spek en kaas.
Tomatensaus, paprika tomaat en mozzarella
Roomkaas met kruiden.
Salami en kaas
Roomkaas, Salami en kruiden
Lekker met sesam en manzaadjes.

Tips om de kerstboom te maken met kinderen:

  1. De kerstboompjes zijn natuurlijk perfect om te maken met kinderen.
  2. Lekker kliederen en aan het einde een heerlijk resultaat.
  3. Kinderen kunnen elke stap van het recept doen met een beetje hulp
  4. Probeer ook eens om je kinderen te combi te laten maken.
  5. Het belangrijkst is dat de groente flinterdun wordt gesneden ander kun je niet rollen.
  6. Je kunt hiervoor ook een mandoline,kaasschaaf of dunschiller gebruiken.
  7. Blijf er dan altijd bij en doe het eerst goed voor!!

Dit recept is ook zeer geschikt voor een kookworkshop op locatie. 

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief