Zoeken op de website

Kerstboom zoet

Een kerstboom om op te eten.

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg
  • 3-4 eetlepels chocolade pasta
  • 50 gram notenmix
  • 2-3 eetlepels kokosrasp

22-12-2021 Vandaag had ik na een drukke dag zin om nog wat lekkers te maken. Het werd dit kerstboompje met chocolade, nootjes en kokos Het deeg is croissantdeeg.

Hoe maak je deze zoete kerstboom?

  1. Maak de rol croissant deeg open.
  2. Maak alle randjes dicht en snijd hem dan door de helft.
  3. Smeer de helft in met chocolade pasta.
  4. Hak de nootjes fijn en strooi over de chocolade pasta.
  5. Strooi er als extraatje nog wat kokosrasp overheen.
  6. Snijd in 6 stroken over de lengte.
  7. Dan heb je als het goed is 12 stroken
  8. Rol op en leg ze zo tegen elkaar aan dat je een kerstboompje vormt.
  9. Bak af zo’n 12-15 minuten op 190 graden.

Variatie tip:

In plaats van chocolade kun je natuurlijk ook heerlijke andere versies maken met zoete vulling.
Denk bijvoorbeeld aan:
Jam met bijpassend vers fruit.
Pudding en rozijnen
Spijs en kaneel
Bruine suiker en kaneel
chocolade en banaan
Pepernoten (kruimels)

Tips om ze te maken met kinderen:

De kerstboompjes zijn natuurlijk perfect om te maken met kinderen lekker kliederen en aan het einde een heerlijk resultaat.
Kinderen kinnen elke stap van het recept doen met een beetje hulp. Is de chocolade te plakkerig? Je kunt de pasta een beetje verwarmen en dan wordt hij zachter… Probeer ook eens om je kinderen te combi te laten maken.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief