Zoeken op de website

Kip in honing ketchup

Zo lekker dat je vingers gevaar lopen.

Ingrediënten

  • 1 kippenbout p.p
  • 40 ml ketchup
  • 40 ml Ketjap manis
  • 20 ml Honing
  • 1 takje rozemarijn
  • Knoflook, 1 teentje
  • Zout

3-2-2020 Laatst al verteld dat ik helemaal happy was! Slowcooker als kerstpakket! Dit was ons eten van gister avond. Kip in een heerlijke marinade van ketchup Ketjap Manis zout honing knoflook en rozemarijn. Jan Fetze vrat z’n vingers er bij op zo lekker. Ik trouwens ook! Vandaag ga ik sukade lappen proberen.

Hoe maak je kip in honing ketchup

  1. Ingrediënten zijn per persoon!
  2. Maak van de ketchup, ketjap manis, honing en zout een mix.
  3. Hak de rozemarijn fijn. Je neemt alleen de blaadjes niet het takje.
  4. Of je neemt gedroogde.
  5. Pel en pers de knoflook.
  6. Doe dit bij de marinade en meng goed door elkaar.
  7. Smeer de kip in.
  8. Vergeet geen plekje.
  9. Doe de kip in de slowcooker en giet de rest van de saus eroverheen.
  10. Ik doe hem het eerste uur op high en dan nog 5 uur op low.

Tips als je de kip in honing ketchup maakt met kinderen:

  1. Dit is het perfecte gerecht om je kinderen te laten marineren. Lekker met de handen de hele kip inwrijven. Natuurlijk mag het ook met een kwast.
  2. Afmeten van de ingrediënten is ook een prima klusje voor kinderen.
  3. Knoflook pellen kunnen kinderen ook. Laat ze eventueel de knoflook pletten met een bordje of bakje.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief