Zoeken op de website

Kip saté

Heerlijke snelle kip saté

Ingrediënten

  • Kip(dij)filet 100 gram per persoon
  • 3 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels olie/boter
  • 1 eetlepel sweet chili saus
  • 1 eetlepel boter
  • 3 eetlepels bloem
  • Sambal naar smaak

Snelle en makkelijke kip saté. Een hele eenvoudige versie die je makkelijk kunt maken als je niet zoveel budget tot je beschikking hebt.

Hoe maak je kip saté

  1. Knip of snijd de kip(dij)filet in blokjes (3×3 cm)
  2. Kruid de kip met pindakaas, zonnebloem olie sweet chili.
  3. Voeg eventueel nog extra kruiden toe als paprikapoeder, gemberpoeder, en kerrie. Doe dit naar smaak.
  4. Laat minimaal 2 uren marineren.
  5. Bak de kip op hoog vuur goudbruin.
  6. Doe in een andere pan een beetje boter 2 eetlepels pindakaas en laat smelten.
  7. Bak heel kort de sambal en Ketjap Manis mee.
  8. Voeg de bloem toe en bak deze gaar.
  9. Voeg de melk toe en blijf roeren tot hij de juiste dikte heeft.
  10. Proef en voeg eventueel extra kruiden toe
  11. Voeg de kip toe en laat nog heel even door pruttelen.
  12. Hak een paar pinda’s
  13. Voeg de pinda’s toe aan je saus voor een bite

Je kunt dit gerecht eten met rijst en groente.

Tips om kip saté te maken met je kinderen:

  1. Laat je kind de ingrediënten afmeten
  2. Of de kip marineren
  3. Laat je kind de pindasaus roeren.
  4. Oudere kinderen kunnen de kip snijden/knippen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief