Zoeken op de website

Kippenbout

Heerlijke kippenbout n een honingmosterd korstje

Ingrediënten

  • 1 kippenbout
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • Tijm
  • 5-10 tomaatjes

Hoe maak je kippenbout:

  1. Haal de kippenbouten uit de verpakking
  2. Reken 1 bout per persoon.
  3. Dep de kippenbouten goed droog
  4. Haal eventueel de vieze randen weg.
  5. Rits de blaadjes van de verse tijm
  6. Meng in een kommetje de mosterd, honing en (verse tijm)
  7. Smeer de kip goed in met je mosterdmengsel.
  8. Leg de kip in een ovenschaal
  9. Leg de tomaatjes erom heen
  10. Bak in de oven 45 op 200 graden

Tips om je kinderen te betrekken bij dit gerecht:

  1. Laat je kinderen het mosterdmengsel maken.
  2. Laat je kinderen de kip insmeren met het mosterdmengsel.
  3. Laat je kind uitrekenen hoeveel kip je nodig hebt.
  4. Laat je kind de tomaatjes om de kip heen leggen.
  5. Laat je kind bedenken wat je herbij kunt eten.
  6. Bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes

Meer recepten vindt je hier

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief