Zoeken op de website

Kokos bolletjes (bounty)

Heerlijke kokos bolletjes

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade
  • 100 gram chocolade
  • 2-4 el honing
  • 6 dadels
  • 2-3 eetlepels yoghurt
  • prikkertjes

Kokos bolletjes (bounty)

In dit recept laat ik je precies zien hoe je heerlijke kokosbolletjes maakt. Oftewel bountys. Dit is een heerlijke gezondere versie van deze candybar.

  1. Knip of scheur de dadels zo fijn mogelijk.
  2. Meng in een kom de kokosrasp, dadels, honing en yoghurt tot een dikke massa. Kleeft het niet genoeg doe er dan nog wat honing/yoghurt bij. Het moet echt goed plakken!
  3. Maak balletjes zo groot als een 2 euro munt.
  4. Doe in elk balletje een prikkertje en leg op een bord.
  5. Zet de balletjes in de vriezer (15-30 minuten).
  6. Als je bolletjes bijna bevroren zijn:
  7. Smelt de chocolade au bain marie.
  8. Dip de kokosballetjes door de chocolade.
  9. Leg de bolletjes terug op het bord.
  10. Zet nog 10-15 minuten in de koelkast tot de chocolade hard is.

    Au bain marie = Een pan met heet water met een warmtebestendige kom er boven op. Daar de stukjes chocolade in. Door de hete stoom smelt de chocolade. Smelt de chocolade nooit rechtstreeks in de pan dan verbrand het!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief