Zoeken op de website

Kokoskoekjes

Glutenvrije kokoskoekjes

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 100 gram suiker (70 gewone 30 vanille)
  • 125 gram kokosasp
  • 1 zakje bakpoeder

Dit is al een oudje. Nog van mijn tijd bij Tupperware…
Maar hij is wel super leuk om te maken met kinderen en je hebt maar een paar ingrediënten nodig!!
Leuke is ze zijn glutenvrij en melk vrij!!

Hoe maak ik kokoskoekjes??

  1. Maak eerst je kom heel goed schoon!!
  2. Splits je eieren.
  3. Klop de eieren op (met een keukenmachine) Je weet dat hij klaar is als je de kom op de kop kunt houden en er niet uitvalt.
  4. Doe de suiker erdoor hen mix dit er goed doorheen.
  5. Doe de kokosrasp en bakpoeder erbij en meng dit er ook goed doorheen. (Verwarm ondertussen de oven op 140 graden)
  6. Zet een rooster met bakpapier klaar.
  7. Maak bolletjes en druk iets plat.
  8. Bak ongeveer 20 minuten af. Laat ze daarna afkoelen in de oven met de deur open!!
  9. Kokos verbrand heel snel dus als je oven erg warm is zet hem liever op 120 graden dan.

Tips als je de kokoskoekjes maakt met kinderen:

  1. Je kan je kind de kom laten schoonmaken met citroensap.
  2. Laat je kind de kokos erdoorheen roeren.
  3. Laat je kind de koekjes scheppen.
  4. Kinderen eieren laten splitsen
    1. laat ze hun handen ophouden boven de kom en breek het eitje hierin zodat het eiwit tussen de vingers door glipt…
    2. Breek het ei voor ze maar laat hun het topje er voorzichtig afbreken
    3. Zet als je 3 eieren moet 3 kommetjes klaar en breek elk ei individueel, gaat het dan mis bij ei 3 dan hoef je niet opnieuw te beginne

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief