Zoeken op de website

Lion

De lion.

Ingrediënten

  • 200 gram chocolade
  • 30 gram gepofte rijst
  • 5 eetlepels pindakaas
  • 1 eetlepel honing
  • vanillesuiker
  • frou frou wafeltjes

Lion

Ik ben dus echt dol op deze candybar! Als ik een keer een zin heb in iets lekkers kies ik vaak wel voor deze. Of de snicker die vindt je ook bij de recepten.

  1. Breek de helft van de chocolade in kleine stukjes.
  2. Smelt 100 gram chocolade au baim marie
    (au bain marie is een pan met heet water en dan een warmtebestendige kom erboven op met de stukjes chocolade, door het water tegen de kook aan te brengen smelt je chocolade)
  3. Spreid de chocolade uit in je schaal.
    (voor glas en metaal eerst bekleden met je bakpapier!!)
  4. Beleg de chocolade met een laagje van de wafeltjes.
  5. Besmeer met een flinke laag bebogeen en zet in de vriezer.
  6. Verwarm de 5 eetlepels pindakaas met de honing in een pan met een dikke bodem tot het een beetje gesmolten is.
  7. Meng hierdoorheen de gepofte rijst en een zakje vanillesuiker.
  8. Verdeel dit mengsel over je wafeltjes en zet weer in de vriezer.
  9. Laat ondertussen je resterende chocolade smelten.
  10. Als je chocolade gesmolten is verdeel je dit over de bovenkant van je lion
  11. Zet de Lion 60 minuten in de vriezer. Als hij helemaal hard is kun je hem snijden met een warm mes.

Je kunt ook een vierkante cupcakevorm gebruiken.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief