Zoeken op de website

Makreel salade

Makreel salade. Op een toastje, met pasta of met rijst?

Ingrediënten

  • 1 halve gerookte makreel
  • 1 halve appel
  • Bieslook
  • Augurk
  • Mayonaise
  • Creme Fraiche
  • Citroensap
  • Peterselie
  • Tijm

Vis is 1 van mijn lievelingsgerechten en topfavoriet is makreel. Het is wel wat een gedoe. Vooral als je een hele gerookte makreel koopt maar het is de moeite meer dan waard. Althans dat vindt ik. Deze makreel salade is ook heerlijk met pasta erbij, zowel koud als warm kun je hem dan eten.

Hoe maak je makreelsalade

  1. Pluk de makreel helemaal uit elkaar.
  2. Schil de appel en verwijder het klokhuis.
  3. Snijd in repen en dan in kleine stukjes.
  4. Snijd de augurk ook in kleine blokjes.
  5. Snijd of knip de bieslook zo fijn mogelijk.
  6. Doe alles in een kom en meng goed door elkaar.
  7. Voeg naar smaak mayo, creme fraiche en een drupje citroensap toe.Je kunt hem direct eten of nog heel even laten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken.
    Deze salade kun je ook heel goed eten met een restje rijst.
    Zowel warm of koude rijst kan.
    Ook met pasta is hij heerlijk.
    Je voegt met pasta nog wat extra mayo/olie toe.
    Ook lekker bij de bbq!!
    Ook lekker met bijvoorbeeld nog een beetje tomaat, paprika of komkommer.

Tips om deze te maken met kinderen:

  1. Kinderen kunnen de appel schillen en in kleine stukjes snijden.
  2. Het mengen van de salade is een prima klusje voor kinderen.
  3. Kinderen kunnen de vis plukken (als de graten er al uit zijn of ze kunnen helpen met de graten eruit te halen.
  4. Je kunt kinderen de toastjes laten klaarzetten.
  5. Helpen met smeren van de toastjes is ook leuk!
  6. Maak je het met pasta of rijst? Laat de kinderen de pasta rijst afmeten.

Voor rijst reken je 1 koffiekopje per persoon. Voor pasta reken je 80 gram per persoon. Dit is ook een leuke reken oefening om te doen. Wegen en meten.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief