Zoeken op de website

Mummies

Ze zijn niet eng hoor deze mummies. Ze zijn wel heel erg lekker!

Ingrediënten

  • 1 Pakje bladerdeeg
  • 1 blikje (grote) knakworsten
  • Curry
  • 1 ei

Jan Fetze leerde deze maken bij het stenen tijdperk tijdens de halloween nacht. Hij vond ze zoo leuk dat ze ook in de workshop moesten!! Dus gedaan!

Hoe maak je mummies?

  1. Leg de plakjes bladerdeeg 1 voor 1 voor je op het aanrecht/tafel.
  2. Haal het velletje eraf en leg die kant naar boven.
  3. Maak het blikje knakworst open en doe de knaks in een vergiet/zeef. (boven een kom!!)
    Je hebt 2 manieren om de mummies nu te maken:
  4. Maak een streepje met de curry op  in het midden van elk plakje bladerdeeg.
  5. Smeer eventueel een beetje uit met een kwastje.
  6. Leg het knakworstje bovenop het streepje.
  7. Maak nu met een mes streepjes vanaf de knak tot te buitenkant.
  8. Vouw de reepjes voorzichtig naar binnen.
  9. Laat het bovenkantje vrij!
  10. Bestrijk met eigeel en bak in de oven af 20 minuutjes op 200 graden.
    Of (jan Fetze zijn manier)
  11. Neem een knak en rol die in het bladerdeeg.
  12. Leg op een bakplaat en bak af in de oven 20 minuutjes op 200 graden.
  13. Kinderen kunnen dit recept helemaal zelf maken!!

(behalve in de oven doen en uit de oven!)

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief