Zoeken op de website

paashaasje

koffiebroodjes maar dan een paashaas.

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg
  • 75 gram bruine suiker
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 ei
  • 50 gram gesmolten boter
  • Glazuur (poedersuiker + water)
  • versierin

Deze maakte ik afgelopen april (2020) samen met mijn zoon in voorbereiding op een kookworkshop! Ze zijn super leuk om te maken. Makkelijk en lekker!!

Hoe maak je paashaasjes

  1. Doe 75 gram suiker in een bakje en doe de kaneel erbij.
  2. Smelt een klontje boter, ongeveer 25 gram.
  3. Maak de verpakking van het croissant deeg open.
  4. Leg de rol plat voor je neer.
  5. Maak de randjes nu dicht, dit doe je door ze bij elkaar te knijpen.
  6. Smeer de hele lap deeg in met de boter.
  7. Strooi nu de suiker/kaneel eroverheen dat de heel lap goed bedekt is.
  8. Snij nu met een mes van de kortste kant 10 reepjes van ongeveer een cm breed.
  9. Snij nu van de lange kant 5 repen.
  10. Rol de lange repen losjes op en plak het einde vast.
  11. Leg ze opgerold op de bakplaat, houd aan de zijkanten en aan de bovenkant flink wat ruimte.
  12. Vouw nu de korte reepjes dubbel
  13. Plak ze aan de bovenkant van het rolletje vast en vouw ze tot een oortje. gebruik je fantasie!!
    (je kunt de korte reepjes ook oprollen dan krijg je een beertje.)
  14. Tik nu het eitje in een kommetje klop en besmeer de bovenkant van je haasje met ei.
  15. Doe in de oven 15 minuutjes op 180 graden.
  16. Als de haasjes zijn afgekoeld kun je ze versieren.

Tips voor het maken van de haasjes met kinderen:

  1. Voor kleine kinderen is de suiker en kaneel mengen een leuk klusje.
  2. Voor kleine kinderen is het versieren super leuk!
  3.  Grotere kinderen 6+ kunnen dit recept helemaal zelf maken.
  4. Insmeren met boter kunnen jonge kinderen ok heel goed.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief