Zoeken op de website

Pasta bolognese

Bolognese saus. Voor het verstoppen van groente

Ingrediënten

  • 1 grote ui
  • Knoflook
  • 500 gram gehakt
  • 2 grote wortels
  • 2 paprika's
  • 1 courgette
  • 4-5 grote tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Bouillonblokje
  • Extra kruiden: paprikapoeder, kerriepoeder, peterselie

21-8-2020 Als je het hebt over efficiënt werken.
Voor de module snijtechnieken maakte ik een video voor het snijden van diverse groente. Van die groente maakte ik een heerlijke verse bolognese. Dit gerecht is tegen voedselverspilling want je kunt er allerlei groente in kwijt. Na de video heb ik alles in de slowcooker gedaan, zodat wij vanavond heerlijk kunnen eten.
Ik moest namelijk nog werken en hoe langer Bolognese staat hoe lekkerder!

Hoe maak ik het?

De ui knoflook en tomatenpuree even aanbakken. Gehakt kruiden en toevoegen. Even meebakken. Alle ander groenten toevoegen. Even kort meebakken. In de slow en dan laten staan. Minimaal 6 uur op low!
In de gewone pan: op een heel zacht vuurtje lekker laten pruttelen.

Tips voor bolognese saus maken met de kinderen:

  1. En je kinderen kunnen oefenen met snijden.
  2. Laat kinderen de groente kiezen en snijden!
  3. Laat kinderen de pasta kiezen voor bij de saus.
  4. Een bouillonblokje verkruimelen is een prima taak voor kleine kinderhanden.
  5. Je kunt in plaats van rul gehakt ook gehaktballetjes maken… Dit is een goede oefening voor kinderen.

Bolognese saus is een mooi gerecht om te maken met kinderen omdat je er allerlei groente in kunt “verstoppen”. Of  je geeft de regie aan je kinderen geven welke groentes mogen erin?? Laat hun snijden en pureer hem eventueel dan heb je een heerlijke vitaminebom!!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief