Zoeken op de website

Pasta carbonara

Niet helemaal traditioneel wel ontzettend lekker

Ingrediënten

  • 80 gram pasta p.p
  • 75 gram spekjes p.p
  • 100-150 gram champignons (optioneel)
  • 1 ei p.p
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • plukje peterselie
  • kaas

Pasta carbonara

Over deze pasta is heel wat discussie hoe hij nu eigenlijk gemaakt hoort te worden. Ik heb dus eigenlijk ook mijn eigen manier.

Zo maak ik pasta carbonara

  1. Breng in een pan een ruime hoeveelheid water met een beetje zout aan de kook.
  2. Doe daar de spaghetti in en kook volgend de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Doe in de koekenpan ondertussen de spekjes
  4. snijd de ui en knoflook fijn.
  5. Voeg toe.
  6. Snij de champignons in plakjes en bak mee.
  7. Bak eventueel een beetje peterselie mee.
  8. Als de spaghetti gaar is giet je hem af.
  9. Doe de groente bij de spaghetti
  10. Haal van het vuur en voeg dan 1 ei toe.
  11. Roer flink door en serveer meteen met geraspte kaas.

Originele recept Bron 24 kitchen:
Ingredienten: 4 personen
250 g pancetta of spek 150 g Parmezaanse kaas 4 eieren
500 g spaghetti

BEREIDINGSWIJZE
Stap 1: Splits de eieren.
Stap 2: Kook de spaghetti tot het beetgaar is.
Stap 3: Snijd de pancetta in dunne reepjes. Bak ze in circa 6 minuten half krokant en zet daarna het vuur uit.
Stap 4:Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
Stap 5:Als de pancetta een beetje krokant is, doe je de spaghetti rechtstreeks uit de pan bij de pancetta. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe.
Stap 6: Giet een beetje kookvocht van de spaghetti over de kaas heen zodat het smelt. Dan draai je het vuur uit.
Stap 7: Kluts de eidooiers kapot en doe ze bij de spaghetti. Roer goed, zodat de eieren niet stollen, maar een romige saus worden.
Pasta carbonara serveren
Serveer de traditionele pasta carbonara met extra geraspte Parmezaanse kaas en pancetta of spek. Maar vergeet niet wat extra Parmezaanse kaas on the side: voor iedereen die wat extra kaas wilt.

Bron: 24kitchen.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief