Zoeken op de website

Rabarber kruimeltaartje

een heerlijk rabarbertaartje. Je kunt ook ander fruit gebruiken

Ingrediënten

  • 60 gram zelfrijzen bakmeel
  • 40 gram suiker
  • 65 gram boter
  • 1 eigeel
  • Extra bloem/zelfrijzendbakmeel
  • 100 gram rabarber/fruit

Weet je wat ik zo jammer vindt? Dat het seizoen van rabarber altijd maar zo kort is. Dan ben je eraan toe en dan is het alweer de langste dag geweest. Want volgens een oude wijsheid kun je rabarber na de langste dag beter niet meer oogsten.

Rabarber kruimeltaartje

  1. Doe de zelfrijzend bakmeel, suiker, boter en het eigeel in een kom.
  2. Kneed tot een geheel.
  3. Laat het deeg nu in palsticfolie of in een afgesloten kom rusten.
  4. Was ondertussen de rabarber.
  5. Snijd de rabarber in kleine stukjes.
  6. Doe er eventueel nog wat aardbeien bij.
  7. Voeg eventueel suiker en een beetje citroensap toe.
  8. Kneed het deeg nog kort door.
  9. Rol 3⁄4 van het deeg uit tot een dikte van 4 millimeter.
  10. Bekleed hiermee de bodem en zijkant van de vorm.
  11. Bedek de bodem met de rabarber.
  12. Meng om de kruimels te maken nog een paar lepels bloem door je deeg.
  13. Bestrooi de bovenkant van je taartje met kruimels.
  14. Bak af in de oven ±30 minuten op 180 graden.

Tips om deze te maken met je kinderen:

  1. Laat je kinderen eens ander fruit bedenken bijvoorbeeld appel, aardbeien of perzik.
  2. Kinderen kunnen het fruit snijden voor de taart.
  3. Het kneden van het deeg is een leuk klusje
  4. de kruimels over de taart doen is een leuk klusje

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief