Zoeken op de website

Rendang

Rendang van een vers pakket

Ingrediënten

  • basmatirijst 1 kopje p.p
  • 75 gram wortel p.p
  • 75 gram boontjes p.p
  • 1 komkommer
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 500 gram Rundvlees
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje kokosmelk
  • 1 pakje boemboe voor rendang

Hoe maak je Rendang:

  1. Pel en snipper de ui,
  2. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Snijd het rundvlees in kleine stukjes.
  4. Bak heel kort even mee, voeg de Rendangmix toe en kokosmelk.
  5. Laat nu 4-8 uur heel zachtjes stoven. (ik doe dat in de slowcooker)
  6. Maak ondertussen de sajoergroente.
  7. Schil de wortel en dop de boontjes.
  8. Snijd de wortel in plakjes en de boontjes in stukken van 3 cm.
  9. Bak met een teentje knoflook in een beetje boter,
  10. Voeg de mix voor sajoergroente toe met kokosmelk.
  11. Laat de groente zachtjes pruttelen tot ze gaar zijn
  12. Zet aan de kant tot de rendang klaar is en warm dan weer op.

Komkommersalade
Snijd de komkommer in hele dunne plakjes. Voeg 2 eetlepels suiker en 4 eetlepels azijn toe. Laat ook dit staan tot de rendang gaar is.

Rijst
Kook de rijst volgen de aanwijzingen op de verpakking.

Tips om je kinderen te betrekken bij het maken van Rendang

  1. Laat je kind de rijst afmeten. 1 kopje per persoon.
  2. Roeren is een leuk klusje voor kinderen
  3. Kinderen kunnen de komkommersalade mengen
  4. Oudere kinderen kunnen de groentes snijden.Meer recepten vindt je hier! 

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief