Zoeken op de website

Stampot zuurkool

Echte winterkost!

Ingrediënten

  • 500 gram zuurkool
  • 500-1000 gram aardappelen
  • 1 rookworst
  • Spekjes
  • Boter

Stampot zuurkool is mijn favoriet!! In 2020 heb ik een week lang de favorieten van mij en mijn gezin op video gezet. Mijn lievelingseten is stampot zuurkool. Toen ik nog thuis woonde aten we elke donderdag stampot. De ene week boerenkool. De andere week zuurkool. Uiteraard met spekjes en met worst.

Hoe maak je stampot zuurkool?

  1. Schil de aardappels was ze
  2. Snijd eventueel in kleinere stukken
  3. Bak de spekjes uit.
  4. Kook de zuurkool en de aardappels.
  5. Giet af.
  6. Stamp door elkaar met een klontje boter.
  7. Spekjes erdoor.
  8. Worst snijden en erdoor.
  9. Of de worst in vieren en erop.
  10. Wij eten de zuurkool meestal zonder jus.
  11. Soms eten we er een gehaktbal bij in plaats van rookworst dan eten we het met jus.

Tips om kinderen te betrekken bij het maken van stampot zuurkool:

  1. De allerkleinsten kun je laten “helpen” door de aardappel aan hun te geven en dan in het pannetje te laten doen.
  2. Zuurkool in de pan doen is natuurlijk ook een leuke taak.
  3. De worst uit de verpakking halen.
  4. Oudere kinderen kunnen de aardappels schillen en in stukjes snijden.
  5. De worst in stukken snijden. (gebruik een vork om in de worst te prikken)

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief