Deze zijn zonder alcohol. Zoals ik het geleerd heb van beppe.
Ingrediënten
1 kg stoofperen
Grenadine limonade
Suiker, 100 gram/naar smaak
Kaneel, 2-3 eetlepels/naar smaak
Wij eten graag stoofperen!
Vroeger kreeg ik ze altijd bij beppe. Tegenwoordig maak ik ze zelf.
Het is echt heel makkelijk!! Ik gebruik in dit recept geen alcohol
Hoe maak ik stoofperen?
Schil de peren.
Wij doen ze altijd in 4en en het klokhuis eruit. Dat hoeft niet.
Doe de peren in de pan met ruim water, een scheut limonade, suiker en kaneel
Laat op staan tot ze zacht zijn.
Je kunt ze ook klaarmaken in de slowcooker.
Dan moeten ze zo’n 8 uur op low.
Tips voor het maken van stoofperen met kinderen:
Het schillen van de peren is een hele klus. Bij ons was dat een familietaak. Zat iedereen te schillen aan tafel.
Je kunt je kinderen de pan met water laten vullen, de limonade afmeten en de suiker en kaneel erbij laten doen.
Stoofperen zijn lekker met vla en slagroom. Dat kunnen ze klaarzetten.