Zoeken op de website

Taart!

Bak een taart met mij

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 150 gram suiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel citroensap
  • 150 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Poedersuiker (glazuur)
  • Kleurstof (glazuur)
  • Jam
  • Slagroom
  • Pudding
  • Versiering

Een van de challenges in 2022 was: bak een taart. Heb je toen de challenge gemist? Je kunt hem nu nog een keer doen.

Biscuitdeeg

Benodigdheden voor het biscuitdeeg van de taart
• 5 Eieren
• 150 gram suiker
• snufje zout
• 1 theelepel citroenrasp
• 150 gram bloem
• 1 zakje vanillesuiker

  1. Beleg de bodem van je springvorm met bakpapier.
  2. Het overtollige deel knip je erom weg.
  3. De zijkanten smeer je in met boter.
  4. Maak nu je gardes en je kom heel goed schoon met citroensap.
  5. Splits nu de eieren.
  6. Ik doe dat 1 voor 1 in kleine bakjes en daarna doe ik ze in een grote kom.
  7. Bij het eigeel doe je de suiker en dit klop je luchtig op.
  8. Klop bij het eigeel een snufje zout, een theelepel citroenrasp en 1 zakje vanillesuiker.
  9. Klop nu het eiwit op. Het moet zo stijf zijn dat je de kom op de kop kunt houden zonder dat het eruit valt.
  10. Daarna spatel je het eigeel en het eiwit door elkaar.
  11. Als dit goed gemengd is mag de bloem erbij.
  12. Ook dit spatel je er rustig door.
  13. Giet je beslag in de kom en bak af op 180 graden 20-30 minuten.
  14. Temperatuur en tijd is heel erg afhankelijk van je oven! Blijf er dus bij.
  15. De biscuit mag niet donkert worden.
  16. Laat helemaal afkoelen. 

De glazuur

Benodigden voor de glazuur:
10 eetlepels poedersuiker, 1-2 eetlepels water, kleurstof

  1. Doe de poedersuiker in een bakje
  2. Voeg water toe
  3. Roer tot je een dik papje krijgt
  4. Voeg kleurstof toe
  5. Roer tot je de gewenste kleur hebt.

De fondantbloemen

Bekijk de video om te zien hoe je fondant bloemen maakt. Je hebt nodig: fondant en water+ glazuur.
Als je in de rechterbovenhoek klikt zie je hoe je de taart versiert.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief