Zoeken op de website

Twix koekjes

Twix koekjes

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 100 gram suiker
  • 120 gram boter
  • bebogeen
  • 200 gram chocolade

Twix koekjes

Deze twix koekjes maakten we vorige week nog in de online kookworkshop. Maar ik heb ooit ook een video opgenomen dus als je er niet bij kon zijn dan kun je hem nu alsnog maken. Let wel op. In de video maak ik 1 plakkaat van het deeg en snijd ik het later. Inmiddels heb ik ontdekt dat je beter aparte koekjes kunt maken. Zo staat het hieronder ook in het recept. Wie weet maak ik in de toekomst nog wel een nieuwe video 🙂

  1. Doe de boter suiker en bloem in een kom en kneed goed door.
  2. Je moet echt een mooi compact maar kruimelig deeg krijgen.
  3. Pak een stukje deeg. Maak een worstje en druk iets plat.
  4. Leg je “koekjes” op een bakplaat.
  5. Bak de koekjes 10-15 minuten op 180 graden.
  6. Laat de koekjes iets afkoelen.
  7. Smeer op elk koekje een laagje bebogeen.
  8. Zet de koekjes even in de vriezer.
  9. Smelt de chocolade (au bain marie
    dat is een pannetje met heet water, daarbovenop zet je een schaal waarin de chocolade komt. Door de warmte van het water smelt de chocolade.
  10. Dip daarna de koekjes door de chocolade.
  11. Zet in de koelkast om de chocolade uit te laten harden.

Tips om deze twixkoekjes te maken met je kinderen:

  1. Je kinderen kunnen het deeg kneden met hun handen.
  2. De bebogeen op doe koekjes smeren is een mooi klusje.
  3. Kinderen kunnen de koekjes maken.
  4. In de chocolade dippen is altijd leuk!

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief