Zoeken op de website

Uiensoep

Was het nu eiensoep of uiensoep??

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 1 liter water
  • Zout/bouillonblokje
  • Sherry (flinke scheut)
  • Verse kruiden: Tijm en Maggi (lavas)

De uiensoep is het eerste gerecht wat ik maakte in de slowcooker. Grappig detail, mijn zoon dacht dat het eiensoep soep was (hij is nogal dol op eieren) We moesten en zouden deze soep dus maken. Toen hij erachter kwam dat het gemaakt werd van uien keek hij wel even bedenkelijk maar uiteindelijk is het 1 van zijn favoriete soepen.
(hij is ook nogal dol op soep, het liefst eet hij iedere dag soep)

Uiensoep maken.

  1. Snijd de uien door de helft.
  2. Pel ze en snijd in repen.
  3. Doe in een pan een scheutje boter/olie
  4. bak de uien op hoog vuur.
  5. Laat ze flink karameliseren.
  6. Doe een flinke scheut sherry erbij en laat even goed mee pruttelen gedurende 5-10 minuten.
  7. Op die manier raak je de meeste alcohol kwijt!
  8. Hak de kruiden fijn.
  9. Doe deze bij de uien.
  10. Doe er water bij dat de uien goed onderstaan.
  11. Breng aan de kook en laat minimaal 1 uur flink pruttelen.

In de slowcooker doe je vanaf stap 8

  1. Doe de kruiden vast in de slowcooker.
  2. Doe het uimengsel erboven op.
  3. Voeg een bouillonblokje (groente) of een 2 theelepels zout toe.
  4. Doe er een liter water bij.
  5. Zet de slowcooker op low en laat minimaal 6 uur staan.
  6. Meestal staat hij bij mij zo’n 8 uur op low!!

Tips voor maken met kinderen:

  1. Voor de wat oudere kinderen is het een mooie uitdaging om de ui in reepjes te snijden.
  2. Laat je kind in de soep roeren.
  3. Kinderen kunnen de bijgerechten verzinnen.
    Zoals: eieren, toastjes met kaas, croutons.
  4. Water bij de soep doen is een leuk klusje.

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief