Zoeken op de website

Vuurpijlen (van Knaks)

Knallend het jaar uit met deze vuurpijlen! Maar ze kunnen ook op andere dagen…

Ingrediënten

  • 1 Pakje bladerdeeg
  • 1 Blik grote knakworsten
  • Kaas, driehoekjes
  • Tomaatjes

Ik was aan het zoeken op google (google is mijn vriend) op leuke winterhapjes. En daar kwam ik een soortgelijke foto tegen.Ik dacht he dat is leuk om even te maken!!!
Door de tomaatjes en kaas kreeg ik trouwens ook meteen inspiratie voor andere varianten.

Hoe maak ik vuurpijlen van knakworsten?

  1. Maak het blik knakworsten open en giet af in een zeef.
  2. Plak de 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar en snijd evenveel stroken als knakworsten.
  3. Prik een prikker op aan de knakworst en rol het bladerdeeg eromheen.
    (Het is het makkelijkst met lange satestokjes ik gebruik in de video korte maar dan zijn ze ietwat slap. Met lange kun je ze nog leuk in een bal prikken of zo.
  4. Bak ze af op 200 graden voor 20 minuten.
  5. Laat ze een klein beetje afkoelen en prik dan op het puntje van de prikker een stukje kaas of een tomaatje.
  6. Je kunt ook beide doen.

Tips om dit samen te maken met je kinderen:

  1. Oudere kinderen kunnen dit hele gerechtje zelf of met hulp maken.
  2. Ze kunnen de velletjes van het bladerdeeg halen.
  3. Ze kunnen de knaks afgieten.
  4. Kaas op het stokje prikken vergt mooie oog hand coördinatie

Inspiratie voor andere stokjes.

Fruitpijlen:
Blauwe witte druifjes om en om met aan het einde een aardbei. 
Stukje banaan stukje druif om en om aan het einde een aardbei.

Dadel, druif, aardbei

aardbei, blauwe bes. 

mandarijntjes, druifje aardbei. 

Groentepijlen: 
Komkommer, Feta, tomaat. 

Komkommer, tomaat, kaas. 

Tomaat, komkommer

Wortel, komkommer paprika

Olijven, kaas en tomaat

Hartige pijlen:
Salami worstjes en kaas.
Kaas en gelderse worst.
Kaas, komkommer

Heb je zelf nog leuke ideeën geef ze door aan: info@klaskehaarkookworkshops.nl

Inschrijven

Schrijf je in voor de nieuwsbrief